Brede School Overdinkel, BSO Kinderdomein Trefhuus

Dit is de pagina van onze opvang, voor meer informatie over de Brede School Overdinkel, klik hier.

BSO 4 TOT 12 JAAR

De buitenschoolse opvang van VCO Kinderdomein biedt uw kind(eren) tussen 4 en 12 jaar volop ruimte om te genieten van hun vrije tijd. Voor of na school en zelfs in de vakanties: bij Kinderdomein krijgt uw kind altijd de persoonlijke aandacht die hij of zij nodig heeft.

Brede School Overdinkel

De Brede School Overdinkel is de kleinste Brede School van Nederland. Het is een sfeervol schoolgebouw met een moderne inrichting. Het schoolplein is groot en uitnodiging. Ook is er aandacht voor de natuur. De voorschoolse opvang heeft een plekje in de school. De BSO is gevestigd in 't Trefhuus.

‘Oefenplaats’ voor de samenleving

Een passende school- en groepsinrichting, heldere school- en groepsregels, zelfstandigheidbevordering, samenwerking en aandacht op maat: het zijn zomaar enkele doelen die het team van de Brede School Overdinkel zich gesteld heeft. Brede School Overdinkel biedt een ‘oefenplaats’ voor de samenleving voor nu en straks, waarbij zelfstandigheid, samenwerking en sociale interactie belangrijke vaardigheden zijn.

GENOEG TE BELEVEN

Voor onze buitenschoolse opvang werken wij op iedere locatie met een vast team. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw kind mee kan doen aan verschillende activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van muziek, dans en sport. Hiervoor zetten wij specifiek opgeleidde krachten in. Maar uiteraard kan uw kind er ook voor kiezen om iets anders te gaan doen, zoals huiswerk maken, een (bord)spelletje doen, knutselen, lezen of een film kijken. Op dagen dat er geen school is, organiseren wij graag iets bijzonders. Er vindt dan een uitje plaats naar bijvoorbeeld een museum, de kinderboerderij, of andere regionale activiteiten. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd waaraan alle kinderen gratis deel kunnen nemen.

GEZONDE TUSSENDOORTJES

Natuurlijk zorgen wij er altijd voor dat wij genoeg gezonde tussendoortjes voor uw kind klaar hebben staan. Hierbij kunt u denken aan crackers, vers fruit of een kom yoghurt met muesli. Heeft uw kind aansluitend op de buitenschoolse opvang sporttraining of muziekles? Dan krijgt hij of zij van onze leidsters iets stevigers te eten, zodat uw kind genoeg energie heeft om zijn of haar hobby te beoefenen.

Inspectierapport van de locatie

In opdracht van de gemeente voert de GGD inspectieonderzoeken uit, waarbij zij beoordeelt of aan de gestelde eisen wordt voldaan. U vindt dit rapport door te klikken op het Landelijk register Kinderopvang (LRK) nummer aan de rechterkant op deze pagina.