Brede School Overdinkel

PEUTERDOMEIN 2 TOT 4 JAAR

ALLE PEUTERS GROEIEN BIJ KINDERDOMEIN

Peuters zijn iedere dag weer volop bezig met ontdekken, beleven, groeien en ontwikkelen. Leren spelen met leeftijdsgenootjes en het vergroten van hun woordenschat zijn hier zomaar twee voorbeelden van. Dit alles bereidt hun voor op groep 1. Maar voor kinderen is het ook op andere vlakken heel belangrijk dat zij goed voorbereid naar de basisschool gaan. Onze peuterarrangementen, bedoeld voor jonge kinderen in de leeftijd tussen 2 en 4 jaar, kunnen hier zeer goed bij helpen.

Brede School Overdinkel

De Brede School Overdinkel is de kleinste Brede School van Nederland. Het is een sfeervol schoolgebouw met een moderne inrichting. Het schoolplein is groot en uitnodiging. Ook is er aandacht voor de natuur. Zo is er een schooltuin waar kinderen in kunnen werken en kunnen kinderen dieren verzorgen.

‘Oefenplaats’ voor de samenleving

Een passende school- en groepsinrichting, heldere school- en groepsregels, zelfstandigheidbevordering, samenwerking en aandacht op maat: het zijn zomaar enkele doelen die het team van de Brede School Overdinkel zich gesteld heeft. Brede School Overdinkel biedt een ‘oefenplaats’ voor de samenleving voor nu en straks, waarbij zelfstandigheid, samenwerking en sociale interactie belangrijke vaardigheden zijn.

UITDAGINGEN VOOR ALLE KINDEREN

Ons peuterarrangement - gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen en door de onderwijsinspectie goedgekeurde VVE-programma - is geschikt voor alle peuters. Het biedt zowel uitdagingen voor kinderen met een ontwikkelvoorsprong als ook voor kinderen die nog wat achterstand moeten inlopen. Een peuterarrangement bestaat per week standaard uit minimaal twee dagdelen van 3 uur. 

Inspectierapport van de locatie

In opdracht van de gemeente voert de GGD inspectieonderzoeken uit, waarbij zij beoordeelt of aan de gestelde eisen wordt voldaan. U vindt dit rapport door te klikken op het Landelijk register Kinderopvang (LRK) nummer aan de rechterkant op deze pagina.